Новини: Заява щодо незаконного демонтажу мереж товариства «ТІМ»

04.03.2013 | Переглядів: 9762
Заява щодо незаконного демонтажу мереж товариства «ТІМ»

Шановні прилучани!

Кілька останніх тижнів вам доводиться миритись з такими незручностями як перебої в роботі кабельного телебачення та інтернету. В окремих мікрорайонах міста ці послуги взагалі припинились. Причина цьому – незаконний демонтаж мереж товариства «ТІМ» з опор повітряних ліній електропередач. Працівники Прилуцького РЕМ за вказівкою керівництва Чернігівобленерго знімають наші кабелі, не маючи на це законних підстав.

Товариство «ТІМ» користується електроопорами для проведення кабельних мереж телебачення та інтернету з 2000 року. 12 років ТІМ і Чернігівобленерго спільно експлуатували опори. Зараз керівництво останнього вирішило змінити умови використання стовпів і виставило нашій компанії вартість орендної плати, за них, яка складає 23 грн. за кожну опору за місяць.

Загальна вартість оренди електроопор для товариства ТІМ у сумі становить близько 35 тисяч грн. на місяць. Її ми змушені будемо закласти у тариф на послуги. Тож абонплата для споживачів може значно зрости. Щоб не допустити подорожчання послуги для населення, ми постійно ведем переговори з керівництвом обленерго, яке на поступки нам, а значить і вам, шановні прилучани, не йде.

До речі оренда кілометра підземних комунікацій Укртелекому, якими теж ми користуємось, у 6 разів дешевша, ніж нам пропонують в Обленерго за кілометр повітряних ліній.

Вартість економічно не обґрунтована, розрахунків, чому саме така сума, тобто калькуляції, нам не було надано.

Крім того далеко не всі опори, за експлуатацію яких вимагають гроші, належать Обленерго, деякі з них жителі Прилук встановлювали за власні кошти.

Прохання до наших абонентів, які за свої кошти поставили електроопори, зв’яжіться з нами, щоб ми могли документально протистояти електрикам, оскільки обласний енергопостачальник є тільки балансоутримувачем цих опор, а не їх власником.

Чому таке свавілля дозволяє собі Чернігівобленерго, на наше прохання з’ясовував депутат верховної ради Андрій Міщенко. З відповіді на його депутатський запит стало відомо, що Обленерго займаючи у місті Прилуках і Прилуцькому районі біля 14 гектар землі, фактично сплачує оренду лише за 3.

ТРК «ТІМ» не збирається миритись з незаконними діями Чернігівобленерго, які підпадають під ознаки статі 360 Кримінального кодексу України, тобто пошкодження мереж зв’язку оператора телекомунікацій, що здійснює ліцензовану діяльність. І зараз, за нашим зверненням Прилуцьким міськвідділом міліції відкрито кримінальне провадження за фактом пошкодження майна нашої компанії .

Спори, які виникають між суб’єктами господарювання зазвичай вирішуються шляхом переговорів, або через суд. Чернігівобленерго чинить за якимись своїми законами, що інакше як вандалізмом не назвеш.

21 та 22 лютого кабелі було демонтовано по вулицях Рокитній, Коцюбинського, Костянтинівській, по провулку Олега Кошового, залишились без телебачення абоненти по вулиці Нафтовиків та Ладанській. 1 березня кабелі повторно знято по вулиці Гостинній, в результаті чого близько 20 наших споживачів залишилось без телебачення, хоча опори по згаданій вулиці люди встановлювали за власні кошти. Загалом ми втратили близько кілометра мереж.

Шановні прилучани, звертаюсь до вас з проханням, якщо ви побачите, що на вашій вулиці або десь поблизу відбувається демонтаж кабельних мереж, і ці роботи проводяться не працівники «ТІМ», терміново повідомте нам, ми будемо захищати своє майно від вандальних дій Обленерго і ваше право на доступність сучасних послуг які надає наша компанія.

Юрій Тарасенко,
юристконсульт. ТОВ «ТРК «ТІМ»


Завантажити додаток ТІМ-Інтернет для Android
Адреси терміналів та інструкція по оплаті
Поповнення рахунку клієнта кредитною карткою
Поповнення рахунку клієнта кредитною карткою
Продукти ESET для дому

Останні новини


14.03.2024

Увага!

Новий тариф: Донатимо разом до Перемоги!
У цей важливий час, коли кожен внесок має значення, ми в "ТІМ" теж не стоїмо осторонь. Докладніше

14.03.2024

Увага!

Новий тариф: Донатимо разом до Перемоги!
У цей важливий час, коли кожен внесок має значення, ми в "ТІМ" теж не стоїмо осторонь. Докладніше

06.03.2024

Увага!Зміна тарифу!

Шановні абоненти, з 1-го квітня  2024 року підвищується вартість тарифних планів для приватного сектору м. Прилуки та Прилуцького району. Докладніше

05.03.2024

Увага!Зміна тарифу!

Шановні абоненти, з 1-го квітня  2024 року підвищується вартість тарифного плану "Gigabit" до 400грн. Докладніше

15.02.2024

Увага!Зміна тарифу!

Шановні абоненти, з 1-го березня  2024 року у наших партнерів TRINITY підвищується вартість тарифного плану "Cередній" до 149 грн. та тарифного плану "Максимальний" до 249грн. Докладніше


Всі новини